Anvisning av tomtgrävning

Användarbetyg:  / 0
DåligtBra 
Skapad den fredag, 13 mars 2015 Skriven av Johan Edenholm

Inför grävning i området Nyarp, Tyresmo, Mjälleryd, Nissaryd.

Vi ligger lite före vår tidplan… 

Referenssträckan är redan avklarad på ett utmärkt sätt och då är det ju lika bra att köra på!

SÅ, vi fortsätter NU med nästa etapp som blir västra delen av Nyarp, Tyresmo, Mjälleryd, Nissaryd. Preliminärt redan på måndag 16 mars. Därför blir det nu bråttom för er som bor där att märka ut var slangen önskas gå på tomten. De närmsta veckorna är det ett lag med två grävmaskiner i gång. En stor (25t) och en ”mellanstor” (15t). Det kan hända att maskinerna blir för stora för att ta sig ända till er husvägg, men de kommer att gräva så långt det går. Kommer de inte ända fram nu, så kommer det fler maskiner igång senare under våren/sommaren.

För att underlätta processen så är vi tacksamma om ni har möjlighet att göra detta:

1.Markera med käppar vart slangen bör gå.

2.Markera eventuella hinder som: Brunnar, avloppsanläggningar/infiltration, gränsmarkeringar m.m.

3.Tänk efter vilka ledningar som kan gå i marken. Försök gräv fram dom där de kommer att korsa fiberslangen.

4.Skissa på bifogad karta hur planerad kabelväg ser ut (kommer i brevlådan till berörda). Lämna denna till Bo Eriksson. Antingen direkt eller via någon i styrelsen.

Dyvlanda (grävfirman) ansvarar för att inkommande/servis el- och telekablarna in till huset blir utsatta. Detta görs genom E-On/EKB respektive Skanova. 

Vi (fiberföreningen) kommer att se till att det går att få tag i/hyra/få hjälp med kabelsökare någonstans ifrån, men vi är inte klara riktigt än. Så länge kan vi be Dyvlanda (grävarna) att hjälpa till eftersom de har sökare. Den tjänsten ingår egentligen inte uppdraget, men ber vi snällt så hjälper de nog till.

Vi har ju en totalentreprenad upphandlad där ”allt ingår”. För att projektet skall lyckas väl, måste vi alla ändå hjälpa till så gott var och en kan. OM någon kan erbjuda sej att hjälpa till i sitt närområde med att tex. ta ner och laga stängsel, köra undan någon uppgrävd sten eller liknande, så går arbetet mycket fortare och smidigare för alla inblandade. Vi vet att det kommer ”överraskningar” i projekt, då är det bra att ha lite tjänster till godo… Varje handtag och uppmuntran gör nytta!

Ta gärna hjälp och resonera om vad som kan vara bästa vägen in i huset och över tomten.

Mer info om inkopplingen kommer senare till alla i föreningen.

Vi hoppas ni har förståelse för den korta framförhållningen just nu!

Saturday the 20th. FreeTemplateSpot.