Lägesrapport

Användarbetyg:  / 0
DåligtBra 
Skapad den lördag, 06 juni 2015 Skriven av Johan Edenholm

Vi har nu kommit en bra bit på vägen med stommen i nätet som byggs av de stora, bandgående maskinerna.
Helt klart är att fiberriket bitvis också är stenrikt…;)

Entreprenören kommer nu att växla över en del maskinkapacitet från band till hjulgående maskiner. Därmed kan de delar som går längs belagda vägar göras klara samt en del av tryckningarna under vägarna.

För att få så bra flyt som möjligt i byggandet får vi hjälpas åt med följande detaljer:
- Hitta och anvisa din tomtgrävning i god tid efter att du får utdelat skisser.
- Tänk över om någon arrendator kan behöva information inför åkergrävningarna.
- Bortkörsel av sten ingår inte i grävmaskinernas åttagande. Däremot vill man gärna veta var stenen önskas läggas. Om någon markägare har problem med att flytta på sin sten, så kontakta föreningen, så får vi hitta lösningar.

- Fel kan det ju alltid bli. Synpunkter på grävutförandet är viktigt att få fram. Lämna detta snarast till föreningen, inte direkt till grävarna för föreningen har regelbunden uppföljning med entreprenörerna.

Installationsarbetet är ju också i gång, By-Net-gänget försöker följa etapperna som är grävda.

Installatörerna har haft lite problem att få uppbokat tider och kommer nu att boka ”sotar-modellen”, dvs. informerar ett område i taget om när man kommer. Är tiden omöjlig att klara, så får man kontakta installatören. Här får vi hjälpa till med att försöka uppfylla installatörens önskemål om tider. Vi är ju över 400 st, så det har stor betydelse om detta arbetet kan ske samlat, by för by. Du som känner att du ”ofta” är hemma får gärna informera föreningen om detta, så kan man kanske ta er om man får en lucka i körschemat.

Innan installatörerna kommer, skall placeringen av dosor & hål vara bestämd och markerad med ett litet kryssBehövs hjälp om att resonera sej fram till bästa lösning, så kontakta föreningen eller den ”tekniker” du är mest van vid att prata med. Installatörerna är kunniga, men hinner inte lägga tiden på att hitta bästa placering.

Förresten, projektet är ju på ca 150km och i tisdags hade de grävt 53km. 

Tuesday the 23rd. FreeTemplateSpot.