Användarbetyg:  / 0
DåligtBra 
Skapad den torsdag, 05 november 2015 Skriven av Johan Edenholm

Lägesrapport i början på november

Vi blev hela 426 anslutningar i byggprojektet, de sista tilläggsbeställningarna är lagda. En kund behöver sjökabel och där har vi fått klart med Länsstyrelsen även för detta.

Grävarbeten inklusive de sist tillkommande anslutningarna förväntas bli klart under november. Vädret har ju varit väldigt tacksamt för grävarbetena i höst! Förhoppningsvis hinner allt återställande bli klart innan eventuell vinter.

Idag är det tryckarna som har "mest att göra", det är en hel del tryckningar under vägarna som ska göras. 

Broarbeten pågår och många blåsningar är gjorda, verkar inte vara allt för många stopp i rören.

Top Fibre kommer att köra en kompletteringsrunda och montera de sista boxarna samt lägga in slang i dosorna där så inte är gjort än.

Nodhuset i Landeryd hamnar på plats någon av de närmaste dagarna.

De stora återstående arbetena är nu att blåsa klart och svetsa alla skarvar. Många skarvar vid husväggar är klara, men det återstår mycket skarvarbeten i skåpen.

Slutligen skall utrustningen i nodhusen installeras.

Även när allt kommit igång återstår mycket arbete med dokumentation m.m. 

Många av oss har börjat fundera på hur det fungerar med tjänsteleverantörer, vilka abonnemang som finns m.m. Vi jobbar på att försöka få till lite mer information om detta. Hoppas kunna återkomma om detta snart.

Tidplanen för projektet håller fortfarande (klart i år), men lägger vi till risker i alla kvarvarande moment det är nog mer troligt att vi är i drift i början av 2016. Inget pekar i dag på några stora förseningar och det får vi vara nöjda med.

/Byggprojektet genom Bo

Saturday the 20th. FreeTemplateSpot.