Användarbetyg:  / 3
DåligtBra 
Skapad den söndag, 22 november 2015 Skriven av Johan Edenholm

Vårt fiberprojekt pågår för fullt och vi har nu både bra och dåliga nyheter att informera om. Vi börjar med de dåliga!

Det blir INTE Kalle Anka via fiber i år heller…
Kort sagt är det tryckningarna under vägarna de senaste veckorna som inte gått i önskad takt, vilket i sin tur har bromsat fiberblåsarna och svetsarna. Men man jobbar hårt med detta och har kallat in extra resurser.

Så, tidplanen i dag pekar på driftstart i februari, så säg INTE upp några abonnemang ännu! Våra rekommendationer är att vänta med det tills fibernätet verkligen är färdigställt och man ser att allt fungerar.

Nu till det positiva! 

Det direkta grävandet är nu nästan färdigt. Nu prioriteras återstående tryckningar under vägar och järnvägar samt att åtgärda de stopp som ibland uppstår vid blåsandet av fiberkabeln.

Vi närmar ju oss tillfället då det är dags att välja tjänster! Men… Det finns ju mycket att välja bland! Bara sedan vi skrev kontraktet har det tillkommit en hel mängd leverantörer i nätet, det bådar gott!

Vilken lösning passar då Er? Ja, vi kommer inte att välja åt Er, men vi håller på att planera och bjuder in tjänsteleverantörer till en ”minimässa” den 21 januari, tanken är att ha ett par olika informationspass från föreningen under eftermiddagen och sedan får man möjlighet att se vad de olika leverantörerna har att erbjuda. Vi kommer att hålla öppet i Nyarps Bygdegård under eftermiddagen och kvällen, så man kan komma och gå fritt. Det är ju lite svårt att få in alla medlemmar samtidigt, så vi hoppas att det här kommer att fungera väl. Vi hoppas även att leverantörerna hittar hit, de verkar inte riktigt vana vid den här typen av förfrågningar (vi har försökt få hit dom tidigare i höst), men när 425 potentiella kunder ska välja tjänster så borde det vara intressant att dyka upp.

Det kommer en separat kallelse till detta framöver, men håll det öppet i kalendrarna torsdagen den 21 januari, 14:00-20:00!

/Styrelsen genom Bo och Johan

Saturday the 20th. FreeTemplateSpot.