Användarbetyg:  / 0
DåligtBra 
Skapad den onsdag, 30 december 2015 Skriven av Johan Edenholm


Året börjar ta slut och vi börjar nog kunna skönja slutet på fiberbyggandet också även om det är många timmars arbete kvar.

Själva grävandet är ju nästan klart. Det återstår 3 borrningar under steniga vägar som ska göras med början den 11 januari (hoppas bara det inte blir allt för kallt), två av dessa skall grävas fram till fastigheter kortare sträckor, sedan ska det blåsas några kilometer fiberkabel till, men i stora drag är det främst en MASSA fibersvetsar och mätningar att göra innan nätet kan dras igång.

Faktum är att Ni nu kan spänningssätta fiberboxen som är monterad inne hos Er (dvs. koppla in nätström genom den lilla svarta nätadaptern som hängde med). Det svetsas fiber för fullt och det är bra om de kan se att länken från Er box till stationen fungerar direkt när de har svetsat klart! Men bara för att WAN-dioden tänds är det inte säkert att man kommer åt internet ännu. Men då är det nära!

Efter att man har fått upp länken mot IP-Onlys portal så är det dags att välja tjänster. Hur snabbt internet ska man ha, vilken TV-leverantör ska man ha, vilka har bäst priser och finns det några specialerbjudande som man kan nappa på? Det är mycket att tänka på och sätta sig in i!

Vi kommer inte att tala om vad som är bäst för Er, däremot så har vi bjudit in alla leverantörer i nätet för att komma hit och berätta om deras tjänster. Nu är det nog så att det bara dyker upp ett fåtal leverantörer, men de är sugna på att skicka en massa broschyrer m.m. så det kommer nog finnas en hel del material att sätta sig in i. Vi kan förhoppningsvis svara på lite frågor och funderingar under dagen och vi kommer även att informera lite mer om hur projektet har framskridit och vad som återstår av byggprojektet.

Om allt klaffar så kommer vi faktiskt att kunna visa exakt hur valen av tjänster går till ”on-line”! Förhoppningsvis har vi en fungerande internetanslutning till Nyarps Bygdegård till den dagen!

Tillställningen äger rum i form av en minimässa och man kan komma och gå som man vill under eftermiddagen/kvällen, vi kör från 14:00 till 20:00 den 21 januari.

Så, välkomna till
Nyarps Bygdegård den 21 januari, någon gång mellan 14:00 och 20:00.

Kallelsen i pdf-format kan Ni kika på här: Inbjudan.pdf  Detta material kommer också att delas ut i pappersform under nästa vecka.

Kika gärna på www.byalagsportalen.se så är Ni lite förberedda inför "minimässan". 

Friday the 21st. FreeTemplateSpot.